Egy hónapon át kegyetlenkedett kutyájával az újszászi állatkínzó

Láncra verte, majd betonkaróhoz kötötte kutyáját egy 47 éves nő, most vádat emeltek ellene.

Még július 16-án érkezett a bejelentés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy újszászi lakóház udvarán vasláncra vertek egy kutyát, majd kikötték egy betonkaróhoz. Az állatot teljesen elhanyagolták, így nagyon szenvedett. A kánikula ellenére friss ivóvíz nem volt előtte, valamint a nyakán lévő nagyszemű lánc a kutya húsába is belenőtt.

A kétéves, keverék kutyát közel egy hónapig tartotta láncra verve a nő, az állatnak a maximális mozgástere pedig csupán 2 méter 40 centiméter volt. A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, mely során az állatorvos megállapította, hogy a nyakából a lánc csak műtéti úton távolítható el, ezért a kutyát azonnal kórházba szállították.

A szorosra fűzött vaslánc az állat mozgásának hatására bemélyedt a kutya nyakán lévő kötőszövetekbe, melynek következtében egy mélyre terjedő, kifekélyedéssel és kiterjedt szövetelhalással járó, az állatnak különös szenvedést okozó gyulladást eredményezett.

Kimentés, és megfelelő gyógykezelés nélkül az állat nagy valószínűséggel napokon belül elpusztult volna.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál megkeresésére az ügyészség elmondta, hogy vádat emeltek a 47 éves nő ellen állatkínzás miatt.

A járási ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt vádiratában. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

2

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

0

Szomorú
Szomorú

12

Dűhítő
Dűhítő

135

Hűha
Hűha

0

A Egy hónapon át kegyetlenkedett kutyájával az újszászi állatkínzó bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk