Fogta magát a mérnök, és átépítette a drónt, hogy megmentse egy kiskutya életét

Két napon át várt kétségbeesetten megmentőire egy kölyökkutya Újdelhiben, mire a mérnökként dolgozó Raj Milind rátalált.

Az ma már lassan hétköznapi dolognak számít, ha egy mentőakció során drónnal is dolgoznak a mentőcsapatok, az Újdelhiben élő mérnök, Milind Raj azonban egészen új szintre emelte a drónos mentés fogalmát. És ezt nyugodtan vehetjük szó szerint is.

Az NDTL beszámolója szerint Raj épp a reggeli sétáját tette, amikor a két út között húzódó mély árokból különös nyöszörgést hallott. Mint kiderült, egy kiskutya volt az, amelyik bajba került: beleesett az árokba, de kijutni már nem tudott onnan. Mint kiderült, a környékbeliek már két nappal korábban is hallották az állat sírását, de annyira nehezen hozzáférhető helyen volt a kutyus, hogy nem tudtak rajta segíteni.

Raj azonban – mérnökember lévén – azonnal nekiállt, hogy megoldja a problémát. A közeli Lucknow városában található laborjában egy hat rotorral ellátott drónt kezdett el átépíteni úgy, hogy azzal meg lehessen menteni a bajba jutott ebet. Saját bevallása szerint annak ellenére, hogy a mesterséges intelligenciában és a robotikában is jártas, nem volt egyszerű a feladata. A férfi egy olyan robotkart épített a drónra, amely nemcsak megfogni képes az állatot, de az érzékelői segítségével a szívritmusát és a légzését is figyelemmel lehetett kísérni. Erre pedig szükség is volt, hiszen ha a kar túl szorosan fogja meg az állatot, megfulladhat.

Néhány órával később már a drónnal tért vissza a helyszínre. A kutya annyira rémült volt, hogy szinte mozdulatlanul várta a segítséget, így nem volt nehéz megfogni őt. Raj így a drón segítéségével ki tudta emelni az árokból, a mentésről pedig természetesen videó is készült.

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

30

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

48

Szomorú
Szomorú

0

Dűhítő
Dűhítő

0

Hűha
Hűha

1

A Fogta magát a mérnök, és átépítette a drónt, hogy megmentse egy kiskutya életét bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk