Ez a 6 népszerű tavaszi virág mérgező a kutyák számára

Tavasszal ébredezik a természet, és számos gyönyörű virág bukkan fel ilyenkor az ember kertjében és udvarán, amiket tulajdonosaik büszkén csodálhatnak portájukon. Ha azonban kutyákat is tartasz, akkor nagyon fontos, hogy tudd, mely gyakori tavaszi növények jelenthetnek súlyos veszélyt rájuk.

Sok virág ártatlan, csinos megjelenése olyan méreganyagokat rejteget maga mögött, amik akár végzetesek is lehetnek négylábú barátaink számára. Szerencsére a legtöbb kutya nem kezd el lelegelni minden növényt, amit a területén talál, de a fiatal kölyökkutyák nem ilyen megfontoltak, és elég csak 10 percre magukra hagyni őket, hogy bekövetkezzen a baj. Ha kutyákat tartasz portádon, akkor ne ültess az alábbi tavaszi virágokból azokra a helyekre, ahol felügyelet nélkül hagyod őket!

Nárcisz

A nárciszok a legkorábban nyíló tavaszi virágok közé tartoznak, és minden portát képesek vidámabbá varázsolni élénksárga színükkel. Sajnos a látszat néha csal, és a gyöngéd külső mérgező belsőt rejt a kutyák számára: a nárcisz gyomorrontást és hányást idézhet elő, illetve elgyengíti, remegővé teszik a kutyák lábait.

Azálea

A virágzó azáleák a kert legszebb díszei lehetnek, a kutyákat azonban émelygéssel, hányással és légzési problémákkal fenyegetik. Semmiképpen ne hagyd magukra kutyáidat, ha azáleákat is tartasz kertedben.

Angol kékcsengő

Az angol kékcsengő bámulatos kék takarót képezhet kerted talaján, azonban súlyos problémákat okozhat, ha van egy kíváncsi kutyakölyök is a kertben. Az angol kékcsengő hányást, hasmenést, levertséget és zavarodottságot okozhat, ami a glikozidoknak köszönhető.

Liliomok

A legtöbb liliom mérgező a kutyák számára. Elfogyasztva emésztőrendszeri problémákat, hányást, hasmenést és hasfájást okoz. Ha liliomok vannak a portán és úgy tűnik, hogy kutyád valahogyan hozzájutott ezekhez, akkor fordulj vele minél előbb állatorvoshoz.

Tulipán

A tulipánokban olyan méreganyagok találhatók, amelyek irritálhatják a kutyák száját és emésztőrendszerét. Ez nyáladzáshoz, hányáshoz és hasmenéshez vezethet. Ha tehát szeretnéd megőrizni mind kutyáid egészségét, mind pedig tulipánágyásod szépségét, akkor őket külön egymástól.

Jácint

A jácint szintén mérgező a kutyák számára, és nyáladzást, hányást, illetve hasmenést okozhat. Amennyiben kutyád nagyobb mennyiségben is fogyaszt a hagymákból, az kihathat a pulzusukra és a légzésükre is. Ilyen esetben nagyon fontos, hogy minél előbb állatorvoshoz vidd.

 

Forrás: agraroldal.hu

The post Ez a 6 népszerű tavaszi virág mérgező a kutyák számára appeared first on Szabadagazdi.

About Post Author

eredeti cikk