Afganisztánban vesztette el a lábát, kitüntették hősiességéért a kutyát

Olvasási idő:1 Perc, 19 Másodperc

Lucca több mint 400 bevetésen vett részt, amíg az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált. Egy őrjárat során sérült meg.

A 12 éves németjuhász a Dickin Medal elnevezésű díjat kapta meg, amelyet a legnagyobb brit katonai érdemrend, a Viktória-kereszt állatoknak szóló változatának tartanak. A díjat egy állatvédelmi szervezet, a PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals’s) alapította, és olyan állatok kaphatják meg, akik háborúkban vagy közbiztonsági feladatot ellátva tesznek tanúbizonyságot bátorságukról.

Lucca feladata Afganisztánban az volt, hogy kiszagolja a fegyvereket és a robbanószereket. 2012-ben sérült meg egy felderítésen, ahol, miután felfedezett egy bombát, egy másik felrobbant a közelében. Azonnal elvesztette egyik mellső lábát, és súlyos égési sérülései is lettek. Az akcióban Juan Rodriguez tizedes volt a felügyelője, aki fedezékbe vitte és elsősegélyben részesítette a súlyosan sérült kutyát, majd hívta a harctéri orvosokat.

Miután Lucca felépült, hazaküldték Kaliforniába, ahol korábbi felügyelője, Chris Willingham őrmester fogadta be. Willingham a mai londoni díjátadóra is elkísérte Luccát.

Ő az egyetlen oka annak, hogy élve hazatértem a családomhoz, és szerencsés vagyok, hogy vele szolgálhattam

– mondta Willigham, aki nagyon büszke a kutya kitüntetésére.

Lucca a több száz bevetésen a tengerészgyalogság szerint ezrek életét mentette meg. Sikerességét jól mutatja, hogy egyetlen ember sem sérült meg azokon az őrjáratokon, amelyeken részt vett.

A PDSA honlapja szerint Lucca már a 66. állat, aki megkapja az érdemrendet, és az első, aki közülük az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált. Az 1943-ban alapított kitüntetést eddig Luccával együtt 30 kutyának, 32 galambnak, 3 kutyának és 1 macskának ítélték oda. Korábban megírtuk, hogy posztumusz Dickin Medalt kapott Diesel is, a francia rendőrkutya, amely a terroristák elleni harcban halt meg.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Afganisztánban vesztette el a lábát, kitüntették hősiességéért a kutyát bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk