A kutya mancsáról készült képet több ezren osztották meg

Olvasási idő:1 Perc, 26 Másodperc

Egy szörnyű képet osztottak meg a Facebook-on egy kutya mancsáról, amely tele van kullancsokkal. A képet 16.000  Facebook felhasználó osztotta meg és minden kutyás gazdit figyelmeztetnek erre: ne felejtsük el megnézni a kutya mancsát, van-e rajta valamilyen élősködő!

Igaz, hogy a legtöbb kutyatulajdonos tudja, hogy a kullancsok a kutya bundájában el tudnak bújni, de talán nem tudják azt, hogy a mancsokon is megjelenhetnek.

A képet a Sportmans Hub nevű Facebook csoportban osztották meg tavaly decemberben és azóta több kutyás gazdi fejezte ki megdöbbenését a képpel kapcsolatban. Viszont annak nagyon örültek, hogy valaki felhívta a figyelmüket arra, hogy ellenőrizzék a kutyájuk mancsait.

– Mikor megláttam a képet, azonnal hányingerem lett. Rögtön odamentem a kutyáimhoz és tetőtől talpig megnéztem őket. Ahh, utálom ezeket az élősködőket. – írta az egyik olvasó

-Több éve van már kutyám de még soha nem néztem meg a mancsát.

Nagyon figyelni kell ezekre a kis állatokra, mert emberre és állatra is veszélyes betegséget hordozhatnak, írja a webbeteg.hu

– Egy felnőtt vérszívó példán 15  milliméter nagyságúra is megnőhet, a nőstény példány ha megszívta magát elengedi áldozatát és leesik.

Az is nagyon fontos, hogy a kullancsokat a megfelelő módon távolítsuk el, írja az egészségkalauz.hu

– A legjobb az, ha a gyógyszertárakban kapható kullancs csipesszel szedjük őket ki. Ezzel meg tudjuk fogni az állat fejét úgy, hogy közben nem nyomjuk össze a testét. Majd egy csavaró mozdulattal ki tudjuk őt húzni. Ilyenkor az egész test könnyen kijön. Egy apró csipesszel is ki lehet őket szedni. Figyelni kell arra, hogy az állat feje ne törjön bele a bőrbe. Ne öntsünk rá olajat, petróleumot vagy valamilyen zsírt. Elképzelhető, hogy az állat gyomrának tartalmát a testbe fogja üríteni és ilyenkor a betegséget is, mint pl. a borreliózist, is átadhatja.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A A kutya mancsáról készült képet több ezren osztották meg bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk