Mindenkit átvert a gyerekeket mentő hős kutya

Olvasási idő:1 Perc, 9 Másodperc

„Álhős kutya” címmel jelent meg cikk a New York Times 1908. január 22-i számának címlapján. Az lap egy égészen hihetetlen párizsi esetről számolt be olvasóinak.

Egy újfundlandi kutya elképesztő történetét idézi fel egy korabeli cikk alapján az IFL Science. Az 1908 januárjában, a New York Times címlapján lehozott sztori szerint, egy kutya Párizsban gyerekeket lökött a Szajnába, hogy kimenthesse őket és jutalmat kapjon.

A cikk azt írja, a kutya, aki gazdájával a francia főváros külterületén, a Szajna partján lakott, egy nap, amikor meghallotta egy bajbajutott gyerek sikítozását, a vízbe vetette magát és a partra segítette a kisfiút. A gyerek apja egy szép szelet marhahússal jutalmazta a kutyát a hősiességéért.

Két nappal később ismét beleesett egy gyerek a Szajnába. Ugyanaz a kutya mentette ki, és ugyanúgy egy szelet marhahúst kapott jutalmul, mint korábban. Aztán a hősies gyerekmentések egyre gyakoribbakká váltak. Nem telt el úgy nap, hogy egy óvatlan gyerek ne pottyant volna bele a folyóba, de a hős újfundlandi szerencsére mindig a közelben volt. A környékbeliek egy rejtélyes bűnözőre gyanakodtak, de aztán kiderült, maga a hős kutya az elkövető.

Az újfundlandi hamar összerakta, hogy akkor kap marhahúst, ha kihúz egy gyereket a vízből, így aztán valahányszor meglátott egyet a folyó partján játszani, habozás nélkül a vízbe lökte, majd azonnal ugrott is utána, hogy kimenthesse.

24.hu


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
1


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Mindenkit átvert a gyerekeket mentő hős kutya bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk