5 ok, amiért érdemes kutyát örökbe fogadni

Olvasási idő:1 Perc, 36 Másodperc

Napjainkban gyakran előfordul, hogy a fiatal párok, mielőtt gyereket vállalnának, előbb egy kutyát vásárolnak. Ez biztos módszer arra, hogy gyakorolhassák a gondoskodást, mielőtt elszánnák magukat egy komolyabb lépésre.

A kutyák szerepe az emberek életében sokat változott az évek során. Manapság már arra is akad példa, hogy egy kutyára ruhát adnak, megünneplik a születésnapját és még ajándékot is kap ebből az alaklomból. Egyesek számára a kutya valódi családtag, és néha egyenesen a gyerek szerepét tölti be.

 

1. A kutya megszabadít a stressztől és boldogabbá tesz

Kutatók kimutatták, hogy a kutya képes megszabadítani a gazdáját a depressziótól. Arra készteti a gazdáját, hogy sétálni járjon, gondoskodjon az igényeiről, eltereli a figyelmét a negatív gondolatokról és megszabadítja a magány érzésétől. Ezenkívül a kutyával való játék növeli az oxitocin szintjét a vérben.

2. Szociábilisabbá tesz

Séta közben a kutya kapcsolatot teremt más kutyákkal, ez pedig sokszor azzal jár, hogy a gazdik is beszélgetni kezdenek. Egy tanulmány szerint a kutyáknak köszönhetően az emberek szorosabb kapcsolatokat létesítenek azokkal a személyekkel, akik közel állnak hozzájuk.

Mellesleg a kutyatulajdonosok 66%-a úgy gondol a kedvencére, mint egy családtagra. A szakértők úgy tartják, hogy a négylábú kedvencek jelenléte a családban pozitív hatással lehet az autista gyerekek szociális készségeinek fejlődésére is.

3. Segít jobban aludni

Egy kutatás szerint azok az egyedül élő emberek, akik megosztják az ágyukat a kutyájukkal, jobban alszanak. Úgy tűnik, hogy ez annak a biztonságérzetnek köszönhető, amit az állat képes nyújtani.

4. A kutya képes megelőzni súlyos betegségeket

Van okunk azt feltételezni, hogy bizonyos kutyafajták már a korai szakaszában felismerik a rákot. Néhány tanulmány megerősítette ezt a feltételezést. Már el is kezdtek kiképezni kutyákat a betegség kimutatására.

5. Eredményesebbé tesz a munkában

Ha magaddal viszed a kutyádat a munkahelyedre, megtörténhet, hogy jobb eredményeket érsz el. Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik magukkal viszik kedvenceiket a munkahelyükre, kevesebbet stresszelnek, és ennek következtében produktívabbak. A kutyák arra késztetik őket, hogy több pihentető szünetet tartsanak, ez pedig végül jobb koncentrációt eredményez.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A 5 ok, amiért érdemes kutyát örökbe fogadni bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk