Thaiföldről mentették ezt a kutyát az USA-ba, de 3 éve elteltével is még egy menhelyen vár, hogy örökbefogadják

Olvasási idő:2 Perc, 24 Másodperc

Új életre érkezett az Egyesült Államokba – de senki sem akarja örökbefogadni.

Három évvel ezelőtt a jövő Jessie nevű border collie-keverékének még fényesnek tűnt. Miután több évet töltött a túlélésért Thaiföldön utcáin, a Soi Kutya Alapítvány mentői felkutatták és elküldték az USA-ba, hogy örökbefogadó családot találjon.

De sajnos Jessie még mindig nem talált. Ehelyett három hosszú éven keresztül lakott egy kicsi, zsúfolt menedékhelyen New York-i Long Beachben.

Beth Zimmerman, a Posh Pets és a Long Beach Állatmenhely , ahol Jessie jelenleg él, egykori önkéntese , azt mondta, hogy „összetőrt a szíve”, hogy Jessie még mindig nem talált otthont.

“Nagyon fájdalmas, ha egy állat évek óta él a menedékhelyen ” – mondta Zimmerman a The Dodo-nak.

Van néhány ok rá, hogy Jessie miért talál nehezen családot. Egyrészt egy kis időbe telik, mire az embereknek felenged, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy ő Thaiföld utcáin él .

“Többször figyelmen kívül hagyják, mert kezdetben egy” zárkozótt és zavaros “kutya” – mondta Zimmerman. A pimaszos, néha kemény külsője alatt édes, szerető kutya van, aki a kedvességre és a szeretetre néha meglepő módon reagál.


Lehetséges, hogy Jessie-t az is gátolja, hogy fekete kutya – általában ezeknek a kutyáknak nehezebb otthonuk megtalálása.

A menedékszemélyzet tagjai és az önkéntesek mindent megtesznek Jessie-nek, különösen Annie Barbatsulynak, aki jelenleg a menedéknél önként jelentkező, mint kutyasétáltató.

“Egy”Fogadj örökbe “mellényével jár a közösségben, túlméretezett” névjegykártyákat “ad ki Jessie információival és bio adataival és különböző házaknál jár, hogy a postaládákba tegye őket” – mondta Zimmerman. “Online profilokat készített Jessie-nek más mentési oldalakon is, rutinszerűen elküldte különféle Facebook-csoportokba kutya anyukák és border collie rajongók számára.”

“Minden alkalommal, amikor [Barbatsuly] a napi séta után visszaviszi Jessie-t a menedékbe … Jessie lehajtja a fejét és a vállait, és szomorúnak tűnik” – mondta Zimmerman.

“Ő [Jessie] látta, hogy szinte az összes kutya a menedékben jön és hamar talál egy családot magának” – tette hozzá Zimmerman. „És tavaly, amikor Annie rövid ideig haza vitte őt, miközben a menedéket felújították, az otthoni élethre úgy reagált, mintha soha nem lett volna a menedékben. Nagyon hosszú ideigdepressziós volt visszatérése után, miután az ideiglenes nevelés véget ért. ”

Jessie nehézségei ellenére mindenki reméli, hogy hamarosan otthont fog találni – és a megfelelő otthont.

Kedvenc tevékenysége a hosszú séták, a nyikorgó golyók üldözése, a gödrök ásása és más kutyákkal való lógás. Zimmerman szerint Jessie könnyen elhelyezhető egy háznál egy másik kutyával, de csak felnőtteknél és idősebb gyermekeknél kellene élnie.

“Mivel ilyen szomorú életet élt Thaiföldön és az Egyesült Államokban a hosszú hajléktalanság ideje alatt, sok szomorú dolgon ment már át” – mondta Zimmerman. “A legjobban egy olyan otthonban tudna elhelyezkedni, amely kissé hozzáértő (nem első kutyás gazda), ahol időt, szeretetét és türelmét adnak neki, hogy kiszabaduljon a menedékhely intenzív stresszéből”.

Amikor Jessie végül otthont fog találni, Zimmerman azt hiszi, hogyő lesz a legjobb és leghűségesebb társ.

“Ha őszinte kedvességet mutatnak, tízszereséveé fizeti vissza” – mondta Zimmerman. „Sok szempontból olyan, mint egy durva gyémánt. Kezdeti óvatossága eltakarhatja óriási szellemét és szerető természetét. ”


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Thaiföldről mentették ezt a kutyát az USA-ba, de 3 éve elteltével is még egy menhelyen vár, hogy örökbefogadják bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk