Pénteken kezdődik a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

Május 27-én kezdődik a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, ahol négy helyszínen több mint száz filmet nézhetnek meg a nézők. A háromnapos rendezvény kínálatát számos családi és kulturális program színesíti, köztük tudományos előadásokkal, koncertekkel, kézműves és filmes foglalkozásokkal, továbbá kiállításokkal várják a látogatókat a szervezők a Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában.

Az ingyenesen látogatható, kutyabarát fesztiválon animációs, dokumentum- és rövidfilmek, egész estés, valamint amatőrfilmek egyaránt láthatók lesznek, a Kárpát-medencei alkotások pedig külön szekcióban versenyeznek. A szervezők közleménye szerint a neves alkotók közül is jó néhányan ellátogatnak az eseményre. Többek között a fesztivál vendégei lesznek Anna Stefaniak és Ignatz Johnson-Higham rendezők, a David Attenborough közreműködésével készült Miért fontos a Biológiai sokféleség című animáció készítői, valamint Dinu Daniel rendező és Matei Truta producer, a Vad Románia alkotói is.
A filmes mustra díjátódja szombaton lesz a Gödöllői Királyi Kastélyban.
A fesztiválon előadást tart többek között Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klimakutató és ifj. Vitray Tamás operatőr, biológus, szakíró. Bemutatja kedves rókáját Radisics Milán természetfotós, házikedvencek tartásához ad majd fontos tanácsokat Vetter Szilvia állatvédelmi jogi kutató. Látható lesz Szilágyi Zsolt természetbúvár digitális rovargyűjteménye és Trash Art alkotásokat is készíthetnek az éreklődők.
Bemutatót tart a Felelős Gasztrohős és jelen lesz számos környezettudatos művész, többek között Eke Angéla és Döbrösi Laura. Interaktív programokkal készülnek az eseményre a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Madártani Intézet és Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem munkatársai.
A színapadi fellépők között szerepel az Alma együttes, Szalóki Ági, Radics Gigi és a Dirty Slippers.
A Kék Bolygó Alapítvány szervezésében és a Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló rendezvény témája a zöldre-, újratervezés, a díszvendég Olaszország. A tájékoztató szerint a rendezvény a kertmoziban ér véget, ahol vasárnap este a fesztivál fődíjas alkotását láthatják majd a nézők.
A fesztivál részletes programja a https://naturefestandfilm.com/ oldalon olvasható.

Forrás: MTI
Fotó: Shutterstock

The post Pénteken kezdődik a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál appeared first on Szabadagazdi.

About Post Author

eredeti cikk