Le akart szokni a cigiről, kutyája belehalt

Olvasási idő:57 Másodperc

A kutya egy nikotinkapszulára harapott rá, s lenyelte a tömény anyagot.

A brit Keith Sutton elektromos cigarettára tért át, hogy leszokjon a bagózásról, ennek azonban kutyája látta kárát. A szerencsétlen eb megtalálta az elől hagyott nikotinos patronokat, s elkezdte rágcsálni őket, amitől szájába jutott a mérgező anyag. A 14 hónapos staffordshire bull terrier pár másodpercen belül rohamot kapott az erős dózistól.

Az ebet gazdája rögtön állatorvoshoz vitte, addigra már kritikus állapot állt elő: az állat szája habzott, a nyelve teljesen elkékült. A doktor is gondban volt, hiszen hasonló esettel aligha találkozott pályája során, így értékes percek vesztek el, mire megtalálták a gyilkos méreg ellenszerét egy szakkönyvben. Először úgy gondolták, hogy nagy viszontagságok árán, de túléli a traumát, ám a kutya szíve és tüdeje felmondta a szolgálatot.

A cigarettában található nikotin okoz függőséget a dohányos szervezetében. Az elektromos készülékeknél egy patron adagolja ezt a vegyületet, mely sokkal nagyobb dózist tartalmaz. Leszokás szempontjából azért népszerű a módszer, mert az e-cigi nem tartalmaz kátrányt és más, a tüdőre káros anyagot.

Az elpusztult eb gazdája azért kampányol, hogy a jövőben minden hasonló terméken tüntessenek fel figyelmeztetést – írja cikkében a BBC angol hírportálja.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
2


Érdekes

Érdekes
0

A Le akart szokni a cigiről, kutyája belehalt bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk