3D-nyomtatóval készítettek protézist amputált lábú kutyájuknak

Olvasási idő:1 Perc, 24 Másodperc

Többéves tervezés után kapott művégtagot a kiskutya, aki boldogabb, mint valaha.

Minzi egy hároméves pomerániai törpespicc, de már most több megpróbáltatáson van túl, mint fajtatársai legtöbbje. Kölyökkorában eltörte a lábát, amit bár próbáltak csavarokkal és fémlemezek beültetésével megmenteni, mégis amputálni kellett.

Minzi ennek ellenére a világ legboldogabb kutyájának tűnik, mert szerető gazdáinak és orvosainak hála protézist kapott, amivel teljes értékű életet élhet, és a felvételek tanúsága szerint az apró kutya ki is használja a lehetőséget.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mom, are you coming? I have to bring my stick home ? #Minzi #pomeranian #teacuppom #tripawd #threeleggeddog #cute #puppy #dog #dogsofinstagram #stick #fun #snow #play

Minzi (@missyminzi) által megosztott bejegyzés, Jan 30., 2016, időpont: 6:08 (PST időzóna szerint)

Mizni még csak négy és fél hónapos volt, amikor kiderült, hogy hiába minden próbálkozás, apró lábát amputálni kell, miután leállt a végtag vérkeringése. Gazdái, a német Sandra és Andre attól tartottak, kiskutyájuk sosem lesz majd régi önmaga az amputáció után, Sandra hetekig sírt emiatt.

Legnagyobb meglepetésükre a műtét után Minzi „boldogabb volt, mint valaha”, még három lábbal is. Készítettek is neki egy közösségi oldalt, ahol pillanatok alatt 112 ezer követőre tett szert a háromlábú kutyus.

Pár hónappal később Minzi egyedi készítésű protézist kapott, olyat, mint amit a paralimpiai sportolók is használnak. Tervezése másfél évet vett igénybe, de a vidáman futkározó kutya videóit nézve megérte a várakozás. Sandra elárulta, hogy az első protézis nem vált be, majd még másik hárommal próbálkoztak, míg végre elkészült az igazi. „Ezt magam készítettem egy 3D nyomtatóval” – mondta Sandra, aki doktoriját robotikából írta.

A protézist úgy tervezték, hogy segítsen a kutyusnak a helyes testtartásban, és megakadályozza, hogy a hátsó lábai túlterhelése miatt további egészségügyi gondjai legyenek.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
6


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A 3D-nyomtatóval készítettek protézist amputált lábú kutyájuknak bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk