Már hat hetesen teljesen eltérő a leendő vakvezető kutyusok személyiségeccc

Olvasási idő:1 Perc, 0 Másodperc

Lezajlott a leendő vakvezető kutyusok kölyöktesztje. A 6 hetes teszten arra voltak kíváncsiak a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai, hogy milyen képességekkel és személyiséggel rendelkeznek a csöppségek. Ez azért fontos, mert ennek ismeretében tudják kiválasztani a kölykök számára a legideálisabb önkéntes nevelő családot.

A teszt során azt nézték meg, hogyan reagál a kiskutya az idegen környezetre, az új tárgyakra és mennyire örül, ha ebben a helyzetben egy idegen személy megszólítja őt és kapcsolatot teremt vele. Mindemellett felmérték a kutyusok önállóságát, zajérzékenységét, rövid távú memóriáját és azt is kiderítették, mennyire motiválható és együttműködő a kölyök.

A kilenc csöppség mind más egyéniségként viselkedett a teszten. Sámán, az első szülött kisfiú nagyon játékosan viselkedett, minden érdekelte, ami ki volt téve a gyakorló területre. Szamóca kicsit rémült volt, így inkább csak óvatosan nézelődött. Szellő nagy érdeklődéssel fedezte fel a gyakorló pálya minden zegzugát.

A legkisebb súllyal született kutyus Szamba farokcsóválva fedezett fel mindent, és nagyon kíváncsi volt rá, hogy Királyné Barkóczi Emese kiképző milyen izgalmakat tartogat számára. Serpa igazi vadorzóként vette be magát a gyakorlóterületet. Semmitől sem riadt meg, nagyon érdekelték a játékok, szívesen el is rejtette volna a labdát kiképzőnk elől.

Az állatok személyiségéről és érzéseiről még többet tudhatsz meg a Fókusz riportjából:

rtl.hu


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Már hat hetesen teljesen eltérő a leendő vakvezető kutyusok személyiségeccc bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk