Majdnem meghalt egy háztűzben, most égési sérülteken segít a kutya

Olvasási idő:1 Perc, 21 Másodperc

Egész életében viselni fogja a hegeket, amiket a tűzben szerzett.

2018 októberében történt: röviddel azután, hogy a georgiai Martinez város tűzoltói kiérkeztek egy háztűzhöz, a lángoló épületből egy sérült kutyát mentettek ki. Az akkor 8 éves shiba inu, Taka csúnyán megégett, napokig az sem volt biztos, hogy életben marad – írja a WMGT. A lap beszámol arról is, hogy a kritikus első időszakban Takát a helyi állatkórházban kezelték.

Szerencsére nem maradtunk magunkra Taka meglehetősen bonyolult esetével: az orvosi csapatunk ugyanis időről időre segítséget kapott a Joseph M. Still égési centrum szakorvosaitól is” – idézi a WBJF az állatkórház igazgatóját, aki elárulta azt is, miután az állapota lehetővé tette, Taka azonnal végleges gazdához költözött. Méghozzá nem is akárkihez.

Mint kiderült, aközben, hogy a kutya életéért küzdött, a sebeit kötözte és a fájdalmát igyekezett csillapítani, a georgiai állatkórház orvosa, Crystal Lesley menthetetlenül beleszeretett az idősödő shiba inuba, és úgy döntött, kerül, amibe kerül, örökbe fogadja őt. „Nem tudom megmagyarázni, de az első pillanattól kezdve úgy érzem, Takát nekem rendelte a sors” – vallotta be az állatorvos, aki rendkívül büszke rá, hogy Taka a sérüléseiből felépülve, terápiás kutyaként hozzá hasonló égési sérülteken igyekszik segíteni.

A 9 éves kutyát jelenleg a Canine Training Project oktatói képzik, egész pontosan Mandy Foster, aki elmondta, egyáltalán nem olyan lehetetlen vállalkozás kiképezni egy idősebb kutyát, mint azt sokan gondolják. „Vannak olyan napok, mikor valóban kicsit több időre van szükség, de ez Takára egyáltalán nem volt jellemző. Ő konkrétan végigszáguldott az alapfokú engedelmességi kiképzésen” – árulja el Mandy, majd hozzáteszi, Taka számára a következő lépés, hogy elvégezzen még egy, kifejezetten terápiás kutyáknak szóló képzést, hogy aztán a megszerzett tudást a gyakorlatban is kamatoztathassa.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
2


Imádom

Imádom
4


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Majdnem meghalt egy háztűzben, most égési sérülteken segít a kutya bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk