Tehén- és kecsketejjel tápláltak kubai halászok egy megmentett manátuszbébit

Tehén- és kecsketej, valamint kókuszvíz keverékével tápláltak kubai halászok egy sérült manátuszbébit, amelyet egy tengeröbölből mentettek ki Kuba délkeleti partvidékén.

A kis tengeritehénre sebhelyekkel a fején és a testén a Marea del Portillo-öbölben, Granma tartományban bukkantak a halászok. Amikor partra értek vele, egy közeli falu földműveseitől kértek segítséget. Aki tehenet tartott, az tehéntejet, aki kecskét, az kecsketejet hozott a kicsiny tengeri emlősnek – mondta el Victor Antonio Serrano halász, aki szerint a falusiak lelkesen segítettek az apróság táplálásában.
A manátusz Kuba-szerte előfordul a védett öblökben és a folyótorkolatokban. A felnőtt tengeritehenek tengeri fűvel és más vízinövényekkel táplálkoznak.
A kubai halászoknak a Santiago de Cuba-i akvárium szakemberei adtak tanácsot a bébimanátusz etetéséhez. A halászok addig gondoskodtak az állatról, amíg az eléggé megerősödött ahhoz, hogy állatorvosok elszállítsák és biztonságba helyezzék.
A mentőakciót Anmari Alvarez, a floridai Clearwater Akvárium tudósa koordinálta, aki szerint a fáradságot és költséget nem kímélő közösségi összefogás a manátuszbébi megmentésére reményt nyújt a jövőt illetően.
Kuba szigete az egyik legjobb élőhelynek számít a manátusz számára a karibi térségben, a fajra azonban súlyos veszélyt jelentenek az orvvadászok, a hajók és a tengeren sodródó halászhálók.

 

Forrás: MTI

The post Tehén- és kecsketejjel tápláltak kubai halászok egy megmentett manátuszbébit appeared first on Szabadagazdi.

eredeti cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.