Megkérték, hogy adja örökbe a kutyát, helyette követ kötött rá, majd a csatornába dobta

Olvasási idő:1 Perc, 15 Másodperc

Hat hónap börtönre ítélték Skóciában azt a férfit, aki miután húsz fontot kapott azért, hogy örökbe adjon egy Alfie nevű spánielt, a csatornába dobta az állatot, számolt be minderről a Metro.

A 26 éves Daniel McPhillipset arra kérte a kutya gazdája, hogy vigye az állatot orvoshoz, és kérje meg az illetékeseket, hogy juttassák el egy menhelyre. Tammy Burgoyne az utóbbi időben megszorult anyagilag, ezért meg kellett hoznia a fájdalmas döntést, hogy lemond kutyájáról. McPhillipset kereste meg, hogy segítsen neki új otthont találni Alfie-nak. Mindezért húsz fontot adott neki. A férfi azonban miután eltette a pénzt, pórázával összekötözte a kutya lábait, egy kőhöz erősítette, majd a közeli csatornába hajította.

Az állatot egy arra járó gátőr húzta ki a vízből, a megtépázott, súlyos sérüléseket szenvedő kutyáról pedig képeket tett közzé a Facebookon, melyek nem sokkal később Tammy-hez is eljutottak. A látvány teljesen letaglózta, ezért értesítette a skót állatvédelmi hatóságokat, amelyek hamarosan meg is találták McPhillipset. A férfi először tagadta a bűncselekmény elkövetését, korábban viszont mikor egy cimborája kérdőre vonta, a férfi azt válaszolta:

Mégis mit kellett volna csinálnom azzal a kutyával?

A nyomozás során kiderült, hogy Daniel McPhillips masszív crack- és kokainfüggő, ügyvédje arra hivatkozott, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor válium befolyásoló hatása alatt állt. Az ügyvéd azt is mondta, McPhillips megbánta tettét.

Alfie nyaka súlyosan sérült az eset során és a mellső lábain is komoly sérüléseket szenvedett el, miközben próbálta kiszabadítani magát a pórázból. Az állatvédők szerint felfoghatatlan szenvedéseken ment át az állat. A férfit végül hat hónap börtönbüntetésre ítélték.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
5


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

1


Dühítő

Dühítő
36


Érdekes

Érdekes
0

A Megkérték, hogy adja örökbe a kutyát, helyette követ kötött rá, majd a csatornába dobta bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk