Együttműködésünk a II. kerületi kutyásokkal még 2019 márciusában, egy kapcsolatfelvétellel kezdődött a közösségi médiában.

 

A kerület egyik legnagyobb kutyás közösségi csoportját képviselő tag – akivel ismeretségünk még az EB OVO alapításáig nyúlik vissza – javaslatára fordultak hozzánk más kisebb, kerületi közösségek képviselői, hogy segítsünk közvetíteni az önkormányzat felé egy új kutyafuttató létesítésére irányuló törekvéseiket. Ugyanakkor igény jelentkezett a kutyás közösség egyes tagjaitól egy „Gondos Gazdi Edukációs Programra” melyhez önkormányzati együttműködést, illetve támogatást szerettek volna elérni.

 

Már többször egyeztettünk az önkormányzattal

 

Azóta több alkalommal találkoztunk a polgármesteri hivatal elöljáróival és az önkormányzat képviselőivel.

 

Először május 3-án nyílt lehetőségünk találkozni a kerület szakembereivel, ahová a kerületi, civil kutyások felkérésének eleget téve, a felelős, városi kutyázást népszerűsítő szervezetként kísértük el őket.

 

A Vérhalom téri kutyafuttató létesítésére irányuló kérésen túl pozitív fogadtatása volt egy civil önszerveződéssel felajánlott együttműködésnek. Ennek célja a kerületi kutyázás kultúrájának fejlesztése, a felelős kutyatartás népszerűsítése és a kutyás-nem kutyás közösség együttélésének harmonizálása. Erre vonatkozóan együttműködési tervezetet nyújtottunk át a hivatal vezetőinek.

 

Másodszor már konkrét kérdések is előkerültek

 

A következő alkalomra május 30-án került sor, a fejlesztésekért felelős osztály vezetőjével, valamint a környezetvédelmi és a közterület-felügyeleti vezetők képviselőivel folytattunk párbeszédet. Betekintést nyertünk az önkormányzathoz beérkező, a kerületi kutyatartás fejlesztésére irányuló számos, egyedi igényre, valamint az ezekre válaszul tervezett, önkormányzati lépésekre, amelyekhez szakmai támogatást is felajánlottunk. Javasoltuk, hogy a jövőbeni projekteknél egységes kutyás stratégia mentén induljanak el, amelynek kialakításában is felajánlottuk a közreműködésünket.

 

együtt PLACC 2019. július

együtt PLACC 2019. július

 

Az együttműködés első lépéseként megszerveztük július 25-én az „együtt PLACC”-ot, a Frankel Leó utca piknikjét, ahol a kutyások, a helyiek és a PLACC Közösségi Vásár árusai közösségként élvezték a Frankel Leó utca adta lehetőségeket. A piknik célja a közösség összehozása volt, ahol utcazenével, vásárral, a helyiek vendégszeretetével és a felelős kutyatartás kérdéseivel találkozhattak az ide látogatók.

 

A rendezvény sikere lehetőséget adott arra, hogy októberben újra, egy szorosabb együttműködésben rendezzük meg az „együtt PLACC”-ot.

 

Együtt Placc, 2019. október 12.

Együtt Placc az EB OVO-val, 2019. október 12.

Szükség van a kerületi stratégiára

 

A kutyás érdek-képviseleti folyamat megkezdődött és ennek legfontosabb szempontja a Vérhalom téri kutyázás fejlesztésének kérdésköre, egy átfogó kerületi stratégia kialakítása és a belső kerületi futtatók fejlesztésének tervezése, ütemezése. A Pap-kerti kutyafuttató megépítése már elkezdődött. Az elkészült tervet az EB OVO Egyesület szekértője vizsgálta meg és optimalizálta.

 

A megkezdett civil munkánkat szeretnénk folytatni a jövőben is, melyet átfogó kutyás stratégia formájában tudunk megvalósítani. Az önkormányzat 2019. október 12-én, a második „együtt Placc” rendezvényen írja alá az EB OVO-val közös együttműködési nyilatkozatot.

 

About Post Author

eredeti cikk